ÅRETS FARVE 2016

Rose Quartz møder Serenity

Hvert år udnævner Pantone Color of the Year. Det er interessant, da de har sat de førende trendforskere til at give deres bud på hvilken farve, der symboliserer den tid, vi lever i.

Color of the yes 2016
2016 byder på hele to farver. Rose Quartz & Serenity. For første gang, blanding af to nuancer – en sart rosa kvartz og en blød lys blå kaldet Sindsro. Som forbrugere søger mindfulness og velvære som en modgift til moderne tiders stress, bliver indbydende farver, som psykologisk opfylder vores længsel efter tryghed og sikkerhed, mere fremtrædende. Sammen demonstrerer Rose Quartz og Serenity en iboende balance mellem den sarte, varmende og omfavende lyse kvartz og den koldere, rolige blå, hvilket afspejler attraktion og wellness og giver en beroligende følelse af orden og fred. Kombinationen af Rose Quartz og Serenity udfordrer også de traditionelle opfattelser af farveforening.

I mange dele af verden oplever vi at køn sløres, når det gælder mode, hvilket igen har påvirket farvetendenser i alle andre områder af design. Denne mere ensidige tilgang til farve falder sammen med samfundsmæssige bevægelser mod ligestilling og mere flydende kønsroller, samt forbrugerens øgede komfort med at bruge farver som en form for udtryk – en generation, der bekymrer sig mindre om at blive typecastet eller bedømt og en åben udveksling af digital information, der har åbnet vores øjne for forskellige tilgange til farvebrug.

Se mere om pantone og Color of the Year her >>

PS. Det mest interessante er faktisk, at Pantone fra at være et teknisk farvestyringsystem har forvandlet sig til farveeksperten, der får alverdens brands, blade og bloggere til at lege med. Det er stærk branding – og rigtig godt tænkt.