BRANDING // er dit brand i form?

Absolut Vodka er en af de mest kendte spiritusbrands og har en af de længst kørende kampagner, der sætter produktet i spil og på spil på alle mulige og umulige måder. Helt enkelt med afsæt i flaskens form og navnet – tilsat hvad som helst. Præcis som vodka – som de færreste drikker råt for usødet.

Fokus på form
Absolut Vodka blev introduceret på markedet i 1979 og har siden vokset til at blive det største spiritusbrand. Man valgte, at formen på flasken skulle være det bærende – og har gennem årtier og med mere end 1500 forskellige kampagner sat formen i spil. Endda hvor mange af kampagnerne var helt uden foto af selve produktet – formen er gud og er den kendt nok, så er selv en swimmingpool eller en park på et bykort formet i den kendte form nok til at skabe brandawareness – og coolfaktor.

Absolut hvad-som-helst
Navnet Absolut bruges som en del af overskiften – hvor Absolut navnet kombineres med et twist fra den aktuelle kampagne. Uanset om det er et sted i verden, en kunstner, en film, et fænomen eller nogle af de mange andre inspirationskilder, der har skabt et væld af kreative greb gennem tiden.

Det er brandstyrke, når du kan fjerne logo og selve produktet, og alligevel er kunderne helt med på, hvem du er. Hvis dit brand skulle mixes med Absolut xxxxx – hvad ville du så tilsætte? Har du svaret, så har du nemlig fundet det helt særlige, der gør dit brand til noget særligt.

Har dit brand en form, et navn eller andet du kan sætte i spil?