BRANDING // sig det med tern

Du skal ikke se mange flig af det karakteristiske tern, før du genkender Burberry. De har sat sig på et særligt tern og har trods modeluner og tidens trends stædigt fastholdt dem som et stærkt branding ikon. Burberry er et af de mest kendte og mest kopierede tøjbrands i verden.

Burberry the brand
Det røde, hvide, sorte og sandfarvede ternede mønster kendt som ‘Nova’ er blevet synonymt med Burberry – en væsentlig brandDNA. Det blev første gang brugt som for i firmaets trenchcoat i 1924. Det var først i 1967, at ternen blev benyttet i andre kollektioner. Mærket blev relanceret i 1997, efter det var berygtet for mærke for overklassens ældre kvinder. Et nyt hold designere ændrede den opfattelse, og da fx David Beckham begyndte at gå med tøjet, det blev populært. I dag er det Burberrys halstørklæder, der kan fås i næsten alle farver og materialer, der er den mest solgte vare fra firmaet. Senest har David Beckhams søn været model i en stor kampagne.

Det er ikke mange brands, der kan bryste sig af at have et så stærkt mønster – og det er jo også bygget op gennem generationer. Brugen af det er fornyet og udfordret undervejs fra kæmpetern til minitern og ikke mindst, så har man holdt ved igen og igen og igen… sådan er det med branding. Når du selv er ved at kaste op over det – så er der måske nogen, der er begyndt at opdage det!

Hånden på logoet – kan man kende dit brand, hvis man ikke ser dit logo?
Hvis du var et mønster… hvilket mønster ville du så være?

Læs mere om den spændende Burberry historie her >>