FARVEPSYKOLOGI // brun

Farven brun skaber tryghed

Farven brun signalerer nærhed, ro, tryghed og tillid. Den er uformel og omfavnende, har begge fødder solidt plantet på jorden og signalerer stabilitet, struktur og støtte. Brun er venlig og imødekommende. I farvepsykologi omtales farven brun som ærlig, ægte og oprigtig. Den relaterer til de hårdtarbejdende, flittige og pålidelige, med begge fødder plantet solidt på jorden.

Brun er sensuel, følsom og varm, og giver én en følelse af ro og komfort. Det er en praktisk og fornuftig farve, som indikerer sund fornuft. Farven brun er forbundet med sunde, naturlige og økologiske produkter og alt relateret til det udendørs.

Brune nuancer
Men brun er ikke bare brun. De forskellige nuancer af brun sender forskellige signaler om dit brand. Brun er jordet og økologisk – snavs, træer, kartofler – alt der findes i jorden. Men det er også farven på intens chokolade, kaffe og læder og teak.

De lyse brune nuancer som sand, lyst træ og beige signalerer venlighed og er imødekommende, ærlige, oprigtige og ægte. Særlig beige forbindes med det praktiske, pålidelige, konservative og loyale. Tænk på mærker som Burberry, der har signaturfarven beige eller lyse skandinaviske designmøbler, der byder velkommen i hjemmet.

Mørkebrun er stærk, maskulin, solid og sender signaler om arrogance og er mere sofistikeret. Den er ikke spontan men mere beroligende og signalerer klasse og kvalitet. Det er cognac, teaktræ, mørk chokolade og herreværelset.

Brands i brun
Brun er en af de mere sjældne farver i logo og brandsdesign. Nogle af de mere kendte brands i brun er M&M’s, Louis Vuitton, Burberry, Nestle, Lagkagehuset…