Få bedre ideer: Fold dine ideer ud

Få bedre ideer: Fold dine ideer ud

Det er vigtigt, at få mange ideer. Jo flere ideer, du får, jo større chance er der for du får den rigtig gode ide. Der er også en tendens til at man “hænger fast” i den første og bedste idé og derfor ikke kan slippe den i den videre udvikling.
Her er et rigtigt stærkt værktøj til at få flere og bedre ideer. Det er et simpelt værktøj vi kalder: Fold dine ideer ud.

Sådan gør du: Fold et stykke A3 papir, så det får 8 felter. Her skal du så på 8 minutter tegne 8 forskellige hurtige ideer. Det kan være ideer, der skal knække den oprindelige udfordring eller fokuser på en udvalgt idé fra en brainstorm. Skriv den oprindelige ide eller udfordring i midten af papiret og giv den 8 hurtige varianter. Dét at få en ramme med 8 felter og den stramme tidsramme med kun 8 minutter gør, at vi hurtigt får nye ideer. Ideer skal ikke være perfekte eller færdige – de skal bare være hurtige.

Vidste du: Værktøjet bruges også som en del af de kreative værktøjer i en Sprint designproces. Her kaldes værktøjet Crazy8 og bruges på dag no 2 i en Sprintproces.