FB_fagord
FB_find-ordet
FB_hentehair
FB_lol
FB_rapper
FB_skrivbog
www_eventyr
www_forrad
www_krydsord
www_længste
www_ordduet
www_ordvæg
www_yndingsord
www_boganmeldelse

Biblioteket gi´r dig ordet

Danmarks biblioteker sætter hvert år fokus på et aktuelt emne i en fælles kampagne. I 2018 var det ORDET, der var i fokus.

Det blev valgt pga debat om fremtidens biblioteker, en varslet revision af biblioteksloven og dermed også fokus på, hvilke opgaver biblioteket skal tage sig af. Bestyrelsen ønskede derfor at fokusere på “kerneforretningen” for bibliotekerne nemlig: ORD.

Udfordring
Det er en umulig opgave at få alle Danmarks Biblioteker til at ville det samme og gøre det samme – de er nemlig vidt forskellige. De skal have materialer, der er klar-parat-til-brug, og de skal have materialer, så de selv kan lege med og finde på. De skal have noget, der kan være i det lille hjørne eller fylde hele biblioteket.

Løsning
Det visuelle look blev en gul post-it-note, der kunne leges med på alle mulige og umulige måder. De blev lavet i kæmpe versioner og med fortrykte budskaber. Et enkelt kampagneelement. En kampagneside med masser af ideer lige til at bruge og muligheder for download af materialer. Dette blev suppleret af en fælles national kampagne for at finde Danskernes yndlingsord – hvor alle kunne melde ind og senere stemme på deres favorit. Danskernes yndlingsord blev PYT, og bibliotekerne ramte både nyhederne og godmorgen TV som kulmination på kampagnen.

KUNDE

Danmarks biblioteksforening

OPGAVE

Udvikling af koncept og kampagner