DesignDNA_Danica_1
DesignDNA_Danica_13
DesignDNA_Danica_8a
DesignDNA_Danica_2
DesignDNA_Danica_10
DesignDNA_Danica_11
DesignDNA_Danica_6
DesignDNA_Danica_5
DesignDNA_Danica_3
DesignDNA_Danica_16
DesignDNA_Danica_17
DesignDNA_Danica_15
DesignDNA_Danica_9

Made in Denmark

Danica er nogle af de mest solgte dyner i Danmark. Alle dyner ligner hinanden – og selvom det er en, du bruger 1/3 af livet, så er involveringen lav, præferencerne for mærker svag og det samme er lysten til at købe dyner, der ikke er på tilbud.

Udfordring: Danica er et af mærkerne i dynekoncernen Dykon. Alle deres brands af dyner lignende hinanden – og udfordringen var at skabe forskelligt DNA og visuelt udtryk for deres forskellige dynebrands, så de kunne få mere karakter i et udfordret marked, hvor dynerne skal kæmpe deres egen kamp, f.eks. i detailhandlen. Og ikke mindst ønskede Dykon, at Danica skulle kunne bruges som et spydspidsbrand på eksportmarkederne på samme tid, som det i Danmark sælges i Dansk Supermarked. Vi satte gang i en designproces med alle sælgerne, tog på mysteryshopping og lavede en stribe interviews med butikspersonale og forbrugere.

Løsning: Danica betyder dansk på latin. Dynerne er høj kvalitet og godt håndværk. Her blev der sat særlig fokus på Dansk Designtradition – det enkle og det stramme. Loget blev strammet op og tilføjet Made in Denmark. Farverne blev inspireret af 50’ernes interiørpalette, og der blev udviklet en række ikoner og symboler, der skal gøre det lettere for kunderne at vælge den rigtige dyne. Farvepaletten viser også, hvilken produktserie dynen er. En ny serie af hangtags og emballager blev strammet op, så udtrykket får mere enkelhed. Endelig blev der valgt en fotostil, hvor modellerne altid har øjenkontakt, der sikrer øget blikfang i butikken og retningslinjer for, hvordan man viser packshoot… alt samlet i en designmanual sammen med kernefortællingen og moodboards.

KUNDE

Dykon

OPGAVE

Udvikling af koncept og brandmanual