Grey_chair
Grey_fur
Grey_oysters
Grey_wood
Grey_stone
Grey_fashion
Grey_fashion2
Grey_makeup
Grey_woll
Grey_Swarovski Logo
Grey_crayons
Grey_interior
grey_view
grey_knit
grey_chair

Grå er neutral. Seriøs. Cool.

Grå er et sted mellem sort og hvid. Fra et moralsk synspunkt er det området mellem godt og ondt. Den er også kendt som neutral og cool. Grå bruges ofte til den type inden for logoer, fordi den er neutral og fungerer godt med de fleste andre farver.

Grå er neutral og nedtonet
Farven grå er en følelsesløs farve. Den er fritstående, neutral, upartisk og ubeslutsom. Fra et farvepsykologisk perspektiv er den grå farve et kompromis – den er hverken sort eller hvid. Den er overgangen mellem de 2 farver. Jo tættere grå kommer på sort, jo mere dramatisk og mystisk bliver den. Jo tættere den grå farve kommer på sølv eller hvid, jo mere lysende og levende bliver den. Den grå farve kan være varm eller kølig. Den er afdæmpet, rolig og reserveret, hverken særlig energifyldt eller spændende. I betydningen af farver er grå konservativ, kedelig, trist og deprimerende på den ene side, men elegant og formel på den anden side, dog aldrig særlig glamourøs.

Grå er konventionel, pålidelig og praktisk. Det er en moden og ansvarlig farve, som ofte forbindes med det grå hår og alderdom. Den vil aldrig hverken være i centrum, den dynamiske leder eller direktør – det er den for sikker og nedtonet til. Grå kan kvæle og undertrykke energi, men den er også en stabil base, som kan bidrage med nyt og positivt. Grå er kontrolleret og har en stabiliserende effekt på andre farver.

Grå nuancer
Den lysegrå farve er afslappende og beroligende. Det ses ofte i brug på afslappet jersey som f.eks. i sportstøj. Mørkegrå er alvorlig, højtidelig og ufleksibel. Den forbindes med selvfornægtelse og selvdisciplin. Mr. Grey fra 50 Shades of Grey har ikke fået sit navn uden grund.

Grå i branding
Det er svært at finde mange eksempler på logoer og brands, der konsekvent bruger gråt – det kombineres oftest med andre farver. Et af de mest kendte er Swarovski krystallerne, hvor det grå signalerer det transparente i krystallerne.