Mange drømmer om det – der er masser af sjove, skønne, seje eksempler. Men hvad er guerilla marketing egentlig?
Guerilla marketing: En form for markedsføring, hvor man med få penge får skabt opmærksomhed om sit brand, virksomhed eller produkt. Målet er naturligvis en øget indtjening.

Idéen er, at man skal lave noget anderledes, som så skaber omtale og opmærksomhed. Det kan være events eller “bare” ting, der vækker opsigt i folks hverdag. Hvis man kan skabe noget opsigtsvækkende, som får folk til at fortælle om det til venner eller familie, får man derved mere eksponering, end man ville ved traditionel markedsføring. Hvis man skaber en viral effekt, vil budskabet sprede sig som en steppebrand. Det er kræver dog en damn good idea, den perfekte location og timing.

IKEA flytter ud
Et af de brands, der har haft god succes med guerilla marketing, er Ikea. De har indrettet alt fra busskure, metrokupeer, p-pladser og busser under overskriften “Good design can make the everyday a little better”. I Amsterdam har man indrettet små hjem i parkeringsbåse overalt i byen for at vise, at indretning sagtens kan være funktionel, enkel og rar selv på 8.5 m2. Og derefter inviterede man fok til at tage møblerne med hjem – det er også en form for sampling.

Det samme skete i New York, hvor man hang grillhandsker på bussernes håndtag, bredte tæpper ud i central park og hængte hængekøjer ud mellem skilte.

Guerilla marketing kobler branding og marketing – og skaber overraskelser, bryder ind i vores vaner og hverdag og efterlader os med smil og glimt i øjet. Det taler til vores følelser, vores hjerter og vores nu-skal-du-lige-høre. Ofte bliver det koblet med virale kampagner, da det ofte er forholdsvis få personer, de rammer i den virkelige verden – mens billeder og video ofte skaber stor spredning i den virale verden. Guerilla marketing er et stærkt værktøj. Måske skal dit brand, dit produkt eller din næste kampagne ud i den virkelige verden?

Vi har samlet lidt inspiration til, hvordan – og vi er klar til at udfordre til at go the guerilla ; )