Red_knit
Red_logopuma
Red_curtain
Red_apples
Red_stop
Red_lamp
Canon-logo
Red_rose
Logo_DK_Vertikalt_RGB
Red_district
Red_strawberry
Red_logohm
Red_textile
Red_logocola

Rød er fare. Passion. Kærlighed

Rød er den farlige farve, der symboliserer både fare, begær, vrede og kærlighed. I farvepsykologien er rød forbundet med fare, vold, vrede, styrke, energi, effekt, men også med passion, kærlighed og begær. Rød er en af de få farver, der ikke blot giver en følelsesmæssig, men også fysisk reaktion. Med sin stærke synlighed anvendes den til meget aktiv og kraftfuld kommunikation.

Rød er markant
Rød er en stærk og markant farve, der ofte anvendes på skilte, der signalerer forsigtighed eller advarsel. Farven rød er ofte forbundet med ordet stop. Den røde farve stjæler ofte opmærksomheden fra andre farver – og det kan være nyttigt i kommunikationen.

Den røde farve er en varm og positiv farve, som forbindes med vores fysiske behov og vores vilje til at overleve. Rød udstråler en stærk og kraftfuld maskulin energi og er en sporty farve, som mange bilproducenter vælger at fremvise deres udstillingsbiler i. Farven rød er energigivende, og den fremprovokerer følelser og motiverer os til at skride til handling. Den røde farve udtrykker pionerånd og ledelsesmæssige kvaliteter og fremmer ambitionsniveau og beslutsomhed.

Rød er kærlighed
Rød bruges ofte til at udtrykke kærlighed – men rød signalerer faktisk mere seksualitet og begær end kærlighed – kærlighed udtrykkes bedst med farven pink. De positive sider af den røde farve kan skabe liv med sin seksuelle energi, mens de negative sider udtrykkes ved vrede og aggression, i krig og ved ødelæggelse. Den røde farve kan også stimulere appetitten, og benyttes blandt andet ofte til dette formål i restauranter.

Rød har mange nuancer
At være omgivet af for meget rød kan gøre os irriterede, ophidsede og i sidste ende vrede. For lidt rød kan gøre os forsigtige, manipulerende og bange.

Lys rød symboliserer glæde, seksualitet, lidenskab, følsomhed og kærlighed.
Det er en varm farve, der fremkalder en stærk følelse af lidenskab, begær, sex, energi, blod og krig.

Pink signalerer romantik, kærlighed og venskab. Derudover fremhæver den kvindelige kvaliteter og opfordrer til passivitet.

Mørkerød forbindes med energi, viljestyrke, raseri, vrede, lederskab, mod, længsel og ondskab.

Rød og branding
Rød er ofte brugt i branding og logoer – og signalerer ofte, at man udfordrer (den blå i branchen), og at man er mere menneskelig og varm. Kendte røde logoer er Danfoss, Netflix, Puma, H&M, Røde Kors og andre hjælpeorganisationer.