Artboard 13
Artboard 1
Artboard 19
Artboard 2
Artboard 12
Artboard 21
Artboard 20
Artboard 22

UU er ung med de unge

UU Kolding tilbyder vejledning og viden til unge, når de skal træffe valget om uddannelse. De havde et stort ønske om at nå længere ud til de unge og dermed give dem ekstra støtte i processen frem mod et uddannelsesvalg. De ville gerne fortælle de gode historier med dem, der selv har stået i processen, som kunne sætte tanker i gang hos andre unge via et lettilgængeligt medie.  Samtidig var det vigtigt for dem, at det var en platform, der også talte til forældrene.

Udfordring: Det var Dit Barns Fremtid, der introducerede deres podcastserie ”Samtaler under uddannelse” for UU Kolding. Podcasten inviterer forskere og vejledere i studiet med unge fra forskellige ungdomsuddannelser, og da UU Kolding blev inviteret med, skulle der findes et studie i området, der kunne levere teknik, udstyr og rum.

Løsning: Produceren for podcastserien faldt over os. Deres behov var et podcaststudie uden tekniker og redigering, og det resulterede i, at de unge mennesker, intervieweren og tilrettelæggerne indtog studiet og styrede optagelserne fra ende til anden.

Yrsa Høyer, UU-vejleder i Kolding, siger:
”Det var fantastisk at bruge studiet ude ved den røde ko. Produceren på programmet fortalte, at hun havde fundet et dejligt sted med god lyd og teknik i området, og det var vi glade for. Vi følte os velkomne lige fra starten. Medarbejderne var flinke, og kontorhunden tullede rundt. Det var et fantastisk miljø, hvor man fornemmede, at der var højt til loftet. Teknikken virkede perfekt, og der var sat gardiner op, som gav en god autentisk lyd. God atmosfære, og der var endda et lounge-område til dem, der ikke var på.”

Vil du også ind på podcast-markedet, så læs med her.